Om mig:

Jeg er 19 år gammel og går på Marselisborg Gymnasium i 3.g. Tidligere har jeg gået på Hulvej Privatskole til og med 10 klasse.

Jeg startede med at sejle optimist jolle i 2010, da jeg var 9 år gammel, sejlede jollen i 5 år og sluttede med deltagelse i Optimist EM i 2015 i Wales.

Samme år valgte jeg at sejle Laser 4,7, det var starten på en drøm, om at blive en af verdens bedste sejlere. Efter nogle år i Laser 4,7 rykkede jeg op i Laser radial, stadig med det samme mål om at blive en af verdens bedste.
I Laser Radial deltog jeg i 2018 til U19 VM i og fik en 19 plads ud af 269 ungdoms sejlere under 19 år.

I 2019 valgte jeg så at rykke op i Laser Standard, som er den olympiske klasse for mænd, og en verdens sværeste klasser at sejle i. Siden da, har det stået på meget træning på at blive endnu bedre. De første U21 VM og EM i Laser standard gav mig en positiv læringskurve, hvor resultater ikke har haft så stort fokus, men mere målet om at blive teknisk bedre og kunne begå sig i store felter. Det har betydet, at jeg har deltaget i mange udenlandske stævner, hvor jeg særligt har sejlet meget i Tyskland og Italien.

Min hverdag:

Min træning foregår på Aarhus bugten sammen med de andre Laser Standard drenge, hvor vores træning består af 4 til 5 gange ugentlig styrketræning, samt tirsdag og torsdag morgentræning, som er organiseret af kraftcenter Danmark. Udover det tager jeg 2 gange om ugen ud at cykle på landevejen for at sikre mig den nødvendige konditions træning.

Vi sejler 4 til 5 gange om ugen med vores træner Jan Christiansen, som har været mit omdrejningspunkt det seneste års tid og tager ud med os ud til stævnerne. 

Min ugentlig træningsplan:

 • Sejlertræning: 4-5 gange om ugen
 • Styrketræning: 4-5 gange om ugen
 • Morgentræning: 2 gange om ugen
 • Landevejscykling: 2 gange om ugen
 •  

Resultater Laser-klassen:

2016 – Laser 4,7

 • UDM – 3. plads
 • Junior NM – 3. plads
 • Young Europeans Sailing, Kiel – 4 plads

2017 – Laser 4,7

 • Young Europeans Sailing, Kiel – 4 plads

2018 – Laser Radial

 • DM Sønderborg – 2 plads
 • UDM – 2 plads
 • VM, Kiel – 19 plads

2019 – Laser Radial

 • Stavanger Eurocup – 2 plads
 • Young Europeans Sailing, Kiel – 3 plads

 

Uddannelse

 • Stensballe skole 0.-6. klasse – 2008-2014
 • Hulvej Privatskole – 7.-10. klasse 2014-2018
 • Marselisborg Gymnasium Team Danmark linje 2018-2022
 • Biologi A, Kemi B linje

 

Se fed video med Christian:

Ligesom 2 x verdensmester og OL Bronzevinder Anne-Marie Rindom, lærte Christian Winkler også at sejle i Horsens Sejlklub.