Nyhedsbrev #3 Vi ser tilbage – og frem

Anne-Marie Rindom

Velkommen om bord. Alle tre besætninger har sejlet årets EM’er, og der er positive historier med hjem fra alle tre mesterskaber.

Vi ser tilbage – og frem

Team Horsens til OL er midt i 2014-sæsonen og kan dermed både se tilbage og frem. Alle tre besætninger har sejlet årets EM’er, og der er positive historier med hjem fra alle tre mesterskaber. Teamet får hevet to topplaceringer hjem med Anne-Marie Rindoms 8. plads ved EM i juni for Laser Radial og søstrene Schütts 7. plads fra det nyligt sejlede EM i Helsinki. Nacra’en med Anette og Martin kvalificerer sig ved deres EM for første gang til guldfeltet, så også der er fremgang at hæfte sig ved.

Ser vi fremad, så nærmer ISAF VM sig med hastige skridt, og det er sæsonens absolutte højdepunkt. Alle besætninger træner de næste to måneder med fokus på at være bedst muligt forberedt, når de første nationspladser deles ud i Santander midt i september.

Vi har fået en god start på sæsonen – både på vand og land. On Board Horsens til OL har gjort det muligt for os at fokusere på det sportslige. Vi glæder os til at fortsætte med at sejle resultater hjem til Horsens.


 Søstrene Schütt bliver 7 til EM

EM i 49erFX sluttede i søndags med tre finalesejladser (Medal Races) for feltets ti bedste både. Schütt-pigerne går ind i finalerne på en samlet 8. plads.

“Vores mål for finalen var at gå all in og gå efter topplaceringer. Vi kunne ikke nå medaljerne, så vi gik efter etapesejre.”

Pigerne lykkes godt med taktikken for dagens sejladser, der blev sejlet i hård vind, med serien 2, 7, 2. De avancerer en enkelt placering i den samlede stilling.

”Man kunne mærke at flere topbesætninger var nervøse, og vi kunne da også selv mærke adrenalinen pumpe. Det er en del af 49erFX-sejlads, at man skal kunne præstere under både et mentalt og teknisk pres. Og det føler vi, at vi gjorde i dag,” fortæller de efter finalen.

En samlet 7. plads ved EM er besætningens bedste resultat sammen til dato.

Pic EM 1

Højt bundniveau gjorde en forskel

Frem mod EM har fokus været at få hævet bundniveauet.

”Vi sejler kun ’gode dårlige sejladser’ og det gør en stor forskel, at vi kommer tilbage i nogle sejladser, hvor vi ellers er langt nede i feltet,” lyder det.

Trods et super godt samlet resultat er der stadig en masse ting at arbejde på.
”Vi skal have analyseret vores præstation her ved EM for at identificere de områder, som vi skal forbedre for at gøre det endnu bedre ved VM i september.”

Resultater, video, billeder mm. fra 49erFX EM 2014


 Horsens Folkeblad sponsorerer OL-sejlerne

På Horsens Folkeblad er vi stolte over, at byen kan mønstre hele fem sportsfolk, der med viljestyrke, dygtighed og hård træning forsøger at sejle sig til en plads i OL i Rio 2016. De fem sejleres præstationer viser, at byen indeholder stærke talenter, der kan føre til international opmærksomhed og i bedste fald bringe OL-medaljer til Horsens.

Horsens Folkeblad har tradition for at bakke op om lokale talenter, og vi har derfor indgået en aftale med On Board Horsens om at blive officiel mediesponsor. Det er vores måde at skabe vind i sejlene for de fem sejlere, der fra nu og frem til OL i 2016 har brug for al den lokale opbakning, de kan få.

Vi ser frem til at følge Maiken Foght Schütt, Anne-Julie Foght Schütt, Anne-Marie Rindom, Anette Viborg Andreasen og Martin Hjortlund Christensen.

Thorkild Rathje, Kommerciel direktør

Horsens Folkeblad er en del af Jyske Medier A/S, der udgiver 3 dagblade og 15 ugeaviser. Desuden omfatter koncernens aktiviteter trykkerivirksomhed, distribution, web, radio og grafisk produktion. Koncernen beskæftiger knap 250 ansatte. Mere information på jyskemedier.dk

Horsens Folkeblad


 Horsens Svane Apotek støtter Horsens til OL Rio 2016

Apoteket har fokus på sundhed og sygdomsbekæmpelse, så at støtte idræt er en god måde at understrege at man har et ansvar for sit eget liv, og hvis nogle unge mennesker vil kaste deres kræfter i en satsning på at deltage i OL i Rio, synes vi på apoteket, det er værd at støtte.

Disse energiske og målrettede unge mennesker vil være rollemodeller for ungdommen i Horsens, og det synes vi er et godt formål at bruge penge til.

Det er samtidig en god måde at gøre opmærksom på byen Horsens, hvor store kulturelle begivenheder går hånd i hånd med store idrætsambitioner, så vi vil på apoteket følge de unge mennesker med stor interesse.

Elise Gerstrøm, Horsens Svane Apotek

Læs mere her

Horsens Svane Apotek


 EM i strid vind og store bølger, masser af kæntringer og drama

Anette og Martin deltog i sidste uge i deres første Europamesterskab i Nacra 17, der blev sejlet ud fra feriebyen La Grande Motte i Sydfrankrig.

En strid vind dominerede stævnet, hvor Anette og Martin ofte var med fremme i feltet. Dog kostede to kæntringer ved den tætpakkede gate (to mærker, man skal igennem, red.) dyrt på de overordnede resultater.

Det lykkedes alligevel mix-besætningen fra Horsens at udtage sig til guldfeltet. Samlet blev det til en 33. plads i stævnet.

Udviklingen er to skridt frem og et tilbage, men fremad går det

Anette Viborg: “Jeg føler hele tiden vi udvikler os og får mere overskud til at lave taktik og strategi, start og fart mangler generelt ikke, men stadig kan både Martin og jeg mærke, at der er alt for mange situationer under kapsejladserne, hvor vi endnu ikke er 100 % sikre i vores taktik og manøvrer sammen.

Det koster dyrt, når vi har to forskellige ideer om, hvad vi vil. Det går så stærkt, at vi ikke når at få snakket forløbene igennem inden situationerne opstår; og bom så kæntrer vi, eller to modstandere kommer inden om ved mærket.

Vi har masser af mod, og vores konklusion er kort og til at forstå: vi har brug for meget mere kapsejladserfaring i store felter. Samtidig er EM ikke det stævne, hvor vi skal præstere, det er først til det kommende VM, vi har derfor ændret en del på vores trim af båden. Vi tror på det nye trim vil gøre os endnu hurtigere, men vi skal fartoverskudet med in på banen i de pressede situationer.”

Se resultaterne her

Se billeder fra stævnet her

Anette og Martin Nacra 17 EM 2014


 Business Cup

Sejlsport kan noget helt særligt, når det kommer til at favne bredt. Jeg tør roligt sige, at det både var førstegangs-sejlende og elitesejlere, der havde en fantastisk dag på Horsens Fjord til Business Cup den 14. juni.

Anne-Julie og jeg med Team Wolkswagen Horsens havde en sjov dag med god og fair konkurrence samt en lækker festmiddag i klubhuset efterfølgende.

Det er altså et koncept, der holder. Og vi glæder os allerede til næste år, hvor aftalen med Wolkswagen Horsens-teamet er, at vi ikke vil nøjes. Vi går efter sejren! Alle udfordrere er velkomne 🙂

/Maiken


Anne-Marie træning på Gardasøen

Første del af sæson 2014 er veloverstået med EM som seneste mål. Efter EM var det tid til en lille pause fra sejladsen, da programmet i foråret har været tæt pakket med stævner og træning. Det var derfor tid til at passe skolen for at gå til eksamen.

Fokus på lænsesejlads

Nu er turen gået til Gardasøen, hvor jeg er på træningslejr med den danske laser gruppe. Meningen med lejren er, at vi skal sejle med vinden, for at forbedre teknikken. Dansk sejlunion har hyret Mike Bullot (en newzealandsk tidligere lasersejler), som er specialist på dette område og har mange års erfaring med laser jollen.

Lange dage

Dagene hernede er meget lange, fordi vi skal have så mange timer på vandet, som muligt.
En typisk dag ser sådan ud:
* Stå op kl. 6, spise morgen mad og cykle på havnen.
* Kl. 8 tager vi på vandet, hvor vi sejler læns (sejler med vinden) i tre timer.
* Fra kl. 11-12 er det frokost, hvor der er også er tid til at slappe af, eller spille fodbold.
* Fra 12-15 følger endnu tre timer på vandet.
* Fra 15.30-16.30 holder vi debrief, hvor vi ser video af dagens sejlads og snakker om teknikken og hvordan den kan blive bedre.
* Fra kl. 17 cykler vi en tur op af det lokale bjerg, for at forbedre den fysiske form.
* Derefter er det tid til afslapning, hvor der bliver hygget med madlavning og en god film, som der for det meste ikke er nogen, der kan holde sig vågen til.

Det er en lejr med udfordringer og grænserne på land og vand bliver rykket, men når omgivelserne er så smukke og forholdene er perfekte, er det ikke svært at komme ud af sengen om morgenen.

Efter træningslejren tager jeg til Rio i Brasilien for at teste OL-vandet af.

Billedet er taget på toppen af Horsens bjerget.

Garda hilsner

Anne-Marie

Husk du kan følge Anne-Marie på facebook

anne-marie


 Køb plakaten og støt de 5 olympiske aspiranter og projektet Horsens til OL

Plakaten leveres indrammet og kan købes i A3 eller A4 online. Læs mere om mulighederne for at støtte projektet her. (http://horsenstilol.dk/?page_id=277)

Vi er meget taknemmelige for alt den støtte vi får og totalt afhængige af den for at kunne nå vore mål.

Se vore sponsorer her

Listen opdateres løbende.

On Board Horsens til OL gør en forskel

Vi har fået en god start på sæsonen – både på vand og land. On Board Horsens til OL har gjort det muligt for at fokusere på det sportslige og vælge de løsninger, vi tror gør os til de bedste sejlere.

Følg Horsens til OL på Facebook

Vi mærker støtten fra vores netværk i Horsens på mange måder; ikke mindst fra vores 340 følgere på Facebook-siden “Horsens til OL”, der kun har været i gang få måneder.

Det er en god og nem måde for os at kommunikere med alle jer på, og hver gang I liker eller kommenterer på et opslag, så motiverer det os til at fortsætte arbejdet og kæmpe videre for at få medaljer med hjem til Horsens.

Det giver bare så meget mere gejst, når folk omkring os bakker op. Så hvis du ikke allerede har liket vores Facebook side “Horsens til OL”, så er det her, vi fortæller de små historier fra hverdagen som elitesejlere.

Du kan følge Horsens til OL på Facebook her

Vi glæder os til at fortsætte med at sejle resultater hjem til Horsens

God sommer

Anne-Marie Rindom, Laser Radial
Anne-Julie og Maiken Schütt, 49er FX
Anette Viborg og Martin Hjortlund, Nacra 17
Peter Bjerremand Jensen, On Bord Captain

Team red