OL Nationspladserne sikret til Danmark

Vores egen “Nykredit Sailor of the Year”, Anne-Marie Rindom, sejlede nationspladsen hjem med et flot 7. plads til VM og Rindoms flotte præstation blev skarpt fulgt op af Horsens-søstrene Team Schütt som endte 10 i det samlede klassement. VM blev derfor på mange måder den succes vi alle havde håbet på. Danmark fik i alt sikret syv nationspladser til OL i Rio 2016 og hele Horsens til OL-holdet fik opfyldt deres sportslige målsætninger. Foran os venter nu den altafgørende udtagelse af atleterne til de Olympiske Lege i Rio 2016.

Læs meget mere om VM på horsenstilol.dk og Team Schütt ser frem på sæson 2015.

Anne-Marie Rindom Laser Radial VM Santander 2014 Medalrace


 Nykredit Sailor of the Year 2014

Nykredits pris, “Sailor of the Year” går igen i år til Anne-Marie Rindom for sin flotte sejr ved for-for-OL i Rio denne sommer. Hele fire medlemmer at team On Board Horsens til OL Rio 2016 var nomineret til Nykredit Sailor of the Year. Anette og Martin tog 2. pladsen og Søren Klint, en af grundlæggerne af On Board Horsens til OL, vandt 3. pladsen.

Med prisen bliver Anne Marie sendt godt afsted mod World Cup finalerne i Abu Dhabi sidst i november. Et stævne, hvor der for første gang i olympisk sejlsport, skal sejles om kontante pengepræmier.

For at følge Anne-Maries kamp i Abu Dhabi, hovedstaden i emiratet og kendt for sin store olieproduktion og rigdom, like vores Facebook fanside Horsens til OL, hvor Anne-Marie vil poste om begivenhederne på kapsejladsbanen i det fjerne østen.


Nordea-fonden støtter

I foråret søgte On Board Horsens til OL Rio 2016 Nordea-fonden om støtte til projektet om at bringe tre olympiske sejlprojekter fra Horsens til OL i Rio 2016. Efter indstilling fra det lokale bankråd i Horsens har Nordea-fondens bestyrelses støttet projektet med et flot beløb, som kan hjælpe sejlerne gennem vinterens træning og stævner i Rio og Miami.

Et stort tak til det lokale bankråd og Nordea-fondens bestyrelse.


Horsens Kommune støtter

Horsens Kommunes PR-gruppe har valgt at støtte ”Horsens til OL Rio 2016”, fordi gruppen anser det for at være et nyt og perspektivrigt projekt, der kan sætte Horsens på det internationale landkort, og som passer rigtig godt ind i Horsens Kommunes profil som eliteidrætskommune med klart fokus på talentudvikling. Horsens til OL Rio 2016-projektet skal afprøves og kan på længere sigt resultere i et tæt samarbejde med eksempelvis uddannelsesinstitutioner omkring videreudvikling af et ”Horsens Seriously Boosts Your Talent”-koncept.


Vi er vilde med Rio

– Statusrapport efter tre dage i Rio de Janeiro, Brasilien

Team Schütt tilbringer tre uger af november i Rio, og efter vi har fået sovet et par gode dages søvn og fået gået lidt rundt i området, er vi kommet frem til, at det her bestemt er vores sted.

Vi havde dog lidt startvanskeligheder. Den første nat bliver vi angrebet af myg og får sovet meget lidt. Containeren med vores joller ankommer til havnen natten efter myggeangrebet, og vi får at vide, at den skal pakkes ud inden klokken 6 næste morgen…

Læs hele rapporten på horsenstilol.dk


Anne-Marie klar til World Cup finale i Abu Dhabi

For første gang nogensinde afholder ISAF (International Sailing Frederation) en World Cup finale, som er afslutningen på World Cup-serien 2014. Stævnet skal sejles i Abu Dhabi, hvor de 20 bedste i verden er inviteret i hver af de olympiske bådklasser. Anne-Marie Rindom udtaler: “Jeg forventer, at sejladserne bliver meget intense, fordi vi kun er 20 af verdens bedste radialsejlere, der deltager. Dermed er der større risiko for at lave fejl. Derudover er det første gang, man kan vinde en pengepræmie i olympisk sejlsport, så det bliver lidt spændende at se, hvad det gør ved folk.”

Læs mere på horsenstilol.dk.


Når livet er andet end sejlads

Anne-Julie deltog i stjerneløbet Aarhus CoastZone Challenge-løbet den 25. oktober. Ideen var at udfordres ved en lidt anden form for fysisk aktivitet end den sædvanlige. I fællesskab med Marie Olsen, gasten på den konkurrerende danske FX-båd, og hendes lillebror blev fundamentet til en lækker lørdag med sved på panden lagt. Halvvejs igennem løbet ligger vi på en samlet 1. plads, hvilket sætter tempoet på Team Flow, som vi kaldte os, helt i vejret.

Vi kæmper med næb og klør i alle udfordringerne, og efter 4 timer med løb, cykling og diverse udfordringer ender vi på en samlet 2. plads. Se de samlede resultater her. Det var helt vildt fedt at være på podiet i en anden end min primære disciplin.

/AJ


Med næserne i bøgerne

Efter en periode med meget sejlads på programmet op mod VM, har der den sidste tid været fokus på skolen. Især Anette Viborg og Anne-Marie Rindom har siddet med næserne i bøgerne for at kunne bestå eksaminerne i oktober og november. For Team Horsens er det vigtigt at have studier ved siden af sporten. Det er med til at fremme mulighederne for at præstere til stævnerne og sætte perspektiv i et liv med meget træning, hvor dagene ligner hinanden.