Iben og Anne-Julie – 49fxTeamet:
Holder pause i 2020 og 2021
Sejlerlandsholdet i 2022

Vi har et procesfokuseret samarbejde, hvor vi lægger vægt på at evaluere de detaljer, vi fokuserer på i vores træning så præcist som muligt. Samtidig handler det for os om at bevare et overblik over hvilke frugter, der er de lavest hængende. Sejlsport indeholder mange elementer, og det hele kan ikke forbedres på én gang. Vores filosofi er, at sejlsport nok aldrig kan gøres perfekt, men det kan til gengæld gøres rigtig godt på alle parametre. Det er en kunst at acceptere det uperfekte som elitesejler.

Resultater
2017
EM: 41
VM: 10
2018
EM: 13 (11. europæer)
VM: 16
2019
World Cup Miami i januar: 4
EM: 9 (7. europæer)
Kieler Woche i juni: bronze
World Cup Enoshima i august: 5
VM i Auckland 11
2020
VM Melbourne 6 (1 plads fra OL deltagelse)
 
Værdisæt i Team Iben & AJ
Loyalitet og troværdighed
Disse to værdier hænger sammen i en form for tavshedspligt i vores samarbejde. Troværdighed betyder, at vi vil tro os til hinanden med f.eks. personlige ting, og loyalitet er en dyd omkring, at være tro mod hinanden i samarbejdet.
Prioriter den kloge
Denne værdi omhandler prioriteringen af, hvornår det er det kloge at sejle med lav eller høj risiko.
Herunder har vi citatet “When in doubt leave it out”, hvilket betyder, at hvis vi er i tvivl omkring, hvad vi skal gøre i en taktisk eller strategisk situation på vandet, skal vi ofte fortsætte og gøre ingenting.
Ansvarsfragivelse
Dette betyder, at vi vil tro på, at den anden kan udføre en given opgave godt, og at vi ikke skal have dårlig samvittighed over ikke at hjælpe.
Rumlighed
Vi vil give plads til hinanden i vores samarbejde.
Det skaber ofte rumlighed i vores samarbejde at sige “Undskyld”, hvis man har gjort noget dumt. Det skal dog ikke forstås sådan, at det er et krav at sige undskyld. Undskyld er kun positivt, og giver energi til teamet.
Frihed
Vi vil gerne være frie i samarbejdet, og tro på at den anden gør det bedste for sig selv og samarbejdet.
Den snu
Vi vil gerne ture at tage folk “med bukserne nede”, også når vi selv er på dybt vand. Dette betyder, at vi vil være modige i tætte båd til båd situationer. Vi vil ture at være en del af kampen.
Innovation
Vi lader ikke ‘plejer’ bremse os. Vi vil gerne prøve ting af, når timingen er til det.
Professionalisme
Vi er professionelle, hvilket betyder, at vi handler på samme måde i medgang og modgang. Det er samtidig også et udtryk for vores mentale styrke.