OL udtagelse glippede

5. plads til VM, det hidtil bedste resultat, den bedste danske båd,  en plads i verdenseliten og alligevel en stor skuffelse!

OL kvalifikationen glippede med den mindst mulige margin. Det var en mavepuster for Horsens 49fx teamet med Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby.

De er nu på vandet igen, og har sendt os følgende opdatering:

Ud på vandet igen

Det var en svær periode at komme hjem til Danmark efter VM i Australien i februar. Det føltes på en måde lidt tomt, at vi ikke vidste, hvad der skulle ske, og mest af alt hvad vi havde lyst til, at der skulle ske. Efter et par uger hjemme mødtes vi med vores træner Jena for at snakke om tingene, og hvad vi havde lyst til i forhold til sejlads. Vi fandt frem til, at vi gerne ville sejle frem mod EM i Norditalien på Gardasøen i midten af maj. Det ville vi gøre med fokus på, hvad der skulle til, for at vi selv kunne lave det bedste resultat ved EM, men samtidig med en ny rolle som sparringspartner med vores konkurrenter Ida og Marie.

Vi fik et naturligt pusterum efter VM, som gav os begge tid til at tænke over, hvordan vi kunne fortsætte frem mod EM på bedst muligt grundlag. Derfor startede vi et forløb op med Team Danmarks sportspsykolog Kristoffer Henriksen, for at få hjælp til at lave en ramme for samarbejdet, som giver plads til at vi kan udvikle os i vores nye situation.
Vi er ærgerlige over at EM er blevet aflyst, da vi ikke får muligheden for at prøve vores finjusterede ramme af i en konkurrencesituation. Vi har aldrig sejlet bedre end under verdensmesterskaberne i februar, og vi havde glædet os til at konkurrere på højeste niveau til endnu et mesterskab. Det får vi ikke muligheden for. Vi er i samme situation som mange andre i hele verden, hvor corona-krisen har ændret manges tilværelse og planer for fremtiden.

Vores bil strandet på Mallorca

To dage inden Danmark lukkede ned, havde vi planlagt vores sæson og var klar til at tage til Mallorca for at forberede os til Trofeo Princesa Sofía Cup i slutningen af marts. Vi nåede lige nøjagtigt ikke at flyve derned, inden vi måtte aflyse turen grundet corona-krisen. Desværre kunne vi ikke få vores bil kørt hjem af de sejlere, der allerede var på Mallorca, da vores bilnøgle var i Danmark, og vi synes ikke, det var forsvareligt at flyve ud af landet. Bilen står stadig på Mallorca. Vi ved den har det godt, da vi har fået sendt billeder hjem fra havnen i s’Arenal. Vi henter den så snart, det kan lade sig gøre.

Træning fortsætter i Danmark

Med den aflyste sæson stod vi i en ny situation og måtte igen overveje, hvad vi havde lyst til. Vi besluttede, at vi stadig vil sejle hen over sommeren herhjemme og talte sammen med Jena og Ida og Marie i forhold til at træne sammen og være sparringspartnere på en anden måde. Vi er derfor nu i en træningsperiode herhjemme, hvor vi har fokus på at holde fast i vores gode rutiner som team samt at udvikle os i en retning, der skaber stor frihed internt i teamet, da vi mener det er en bærende faktor for det gode træningsmiljø. Vi er glade for at kunne arbejde med de ting, vi har talt med Kristoffer Henriksen om, da det skaber stor mening og værdi i den daglige træning. Et ’add on’ i hverdagen er, at vi overholder myndighedernes anbefalinger ved at holde afstand på havnen, have god håndhygiejne samt ved at afholde online evalueringer når vi kommer hjem fra træningen. På den måde tilbringer vi mindst mulig tid sammen og holder stadig en god kvalitet i træningen.

Vi glæder os over at nyde den danske sommer.

/Team Iben & AJ