Succes for Horsens til OL sejler

3 sejre i 3 vigtige stævner

Det har været et forrygende forår for Anne-Marie Rindom.

Vinder Trofeo Princesa Sofia Cup på Mallorca for 2. år i træk. Vinder af World Cup stævnet i Genova og nu suveræn vinder af Europamesterskabet for Laser Radial.

Sejren ved Europamesterskabet, som blev sejlet ud for Porto, er blevet betegnet som en af de største danske sejlsportspræstationer i mange mange år. Rindom vandt mesterskabet allerede inden sidste sejlads, med en serie på 2,3,1,1,3,2,1,3,7,12,1. Det er sjældent man oplever en så stabil serie med topplaceringer ved et mesterskab.

baadmagasinet.dk skriver:

Det har været en helt og særdeles forrygende uge for Rindom i Porto. Rindom har ganske enkelt (nej, det er svært, red.) sejlet det bedste stævne in mands minde, set med danske øjne – og så i en OL klasse.

Det er karrierens første EM Guld, og det vindes, som ovenfor nænvt, ovenpå én af de mest overbevisende præstationer i dansk sejlsport i mange mange år.

På den internationale scene sejler legender rundt som Giles Scott, Ben Ainslie, Burling & Tuke rundt, alle som ofte har vundet deres stævner med kæmpe margin, og ofte inden sidste sejlads, eller Medal Race. Rindom præsterede lige netop på samme niveau – så eminent, at hun i princippet ikke havde behov for at sejle sidste sejlads.

Det er godt nok suverænt, når der er tale om et meget stærkt felt af verdensstjerner i en OL klasse, hvor OL guldvinderen fra Rio – Bouwemeester fra Holland, blev henvist til andenpladsen, mens den regerenede verdensmester Plascheart fra Belgien, måtte tage til takke med tredjepladsen. 

Rindom sejler sig ganske enkelt og endegyldigt ind i den kategori af verdensstjerner, med sejren over den forsvarende verdensmester samt OL guldvinderen fra Rio…

Det er enestående præstation, som viser at Anne-Marie på i topform såvel fysisk, psykisk som taktisk. Stort tillykke til Anne-Marie og fortsat god vind.

Anne-Marie Rindom og træner Piotr Wojewski efter 11. sejlads