Nytårshilsen fra Horsens til OL-pigerne

Team Iben & AJ

Vi har i december været to uger i Vilamoura i Sydportugal. Det er første gang, at vi i hele den danske FX-gruppe, har været samlet med vores nye træner Jena Mai Hansen. Jena har tidligere været en af vores træningspartnere og konkurrenter. Vi har været meget spændte på samarbejdet med Jena som træner, og det er gået over al forventning. Som en del af vores træningslejr, sejlede vi et træningsstævne, det gav os gode muligheder for teste, hvordan vi sammen med Jena fungerer under et stævne. Vores samarbejde med Jena gik rigtig godt. Vi tænker grundlæggende på samme måde omkring tilgangen til at præstere, så det er en god grundsten for et fortsat godt samarbejde. Vi blev 2 til stævnet, og vi er rigtig tilfredse med placeringen, og vores måde at afslutte året 2018 på.

Anne-Julie skal henover jul og nytår finpudse sit bachelorprojekt, inden hun skal aflevere i starten af januar. Vi skal nemlig direkte til Miami efter hendes eksamen, hvor vi skal sejle året første World Cup.

Det er med glæde, at vi kan offentliggøre, at vi igen er en del af det Danske Sejlerlandshold i 2019. Det er en stor motivation at vide, at vi har Horsens til OL og Dansk sejlunions opbakning. Vi glæder os til at se, hvad 2019 skal bringe os, vi har skruet op for ambitionerne og kommer begge til at være på fuld tid i 49’erFXen.

Rindom

Jeg har i den første del af vinterperioden været seks uger i Australien for at træne mod den kommende sæson. Vejrforholdene i Perth er meget blæsende, så fokus har været på at blive bedre til at hænge i båden. Samtidig arbejder jeg på at få en bedre iltoptagelse, hvorfor jeg i de seks uger har lavet meget konditionstræning, både løb, roning og cykling. Grunden til, at træningen har foregået i Australien er pga. den gode træningsgruppe, med nogle af verdens bedste sejlere, samt at der i januar 2020 afholdes VM i Australien.

Hen over jul har jeg læst til eksamen og hygget med familien. Næste stop er Vilamoura i Portugal, hvor vi har base for resten af vinteren. I slut januar skal jeg deltage i årets første World Cup i Miami, hvor jeg skal teste, om træningen er på rette spor.

De vigtigste stævner for 2019 er EM og VM, som afholdes i hhv. Portugal og Japan. EM er samtidig udtagelse til For-OL i Enoshima, som foregår samme sted som OL. Det er meget vigtigt at samle informationer om vejrforholdene i Enoshima, da det er et svært sted at sejle. År 2019 bliver derfor et vigtig år i forhold til OL-forberedelserne og OL-udtagelsen som foregår fra januar-april 2020. Fra sommer, skal jeg sejle på fuld tid og studierne bliver derfor sat på pause i et års tid.

Vi er meget taknemmelige over, at vi har mulighed for at udføre den plan, vi tror på kan gøre os til de bedste sejlere i verden. Det er vores mål. Det er kun muligt for os takket være Horsens til OL og vores fantastiske sponsorere. Derfor vil vi gerne sige tusinde tak for et godt samarbejde i år og ønske godt nytår til Insero, K. Westergaard Automobiler, Horsens Svane Apotek, Horsens Kommune og OnBoard Horsens Sejlklub for en uundværlig støtte.
Fuld fart fremad i år 2019!

Nytår hilsen,
Iben, Anne-Julie og Anne-Marie