Horsens hyldede Rindom for EM-guld

Borgmester og sejlervenner samlet i Horsens Sejlklub for at fejre Anne-Marie Rindoms EM-titel. Som en lidt forsinket bonus blev hun også hædret for Årets Sejlsportspræstation 2018. 

 

2019 har været et drømmeår for Anne-Marie Rindom. Tre gange i forårets løb har verdenseliten været samlet til stævne i Europa – tre gange med Rindom som vinder!

Sejrene ved først Trofeo Princesa Sofia Cup og siden World Cup Genoa blev sidst i maj fulgt op af et suverænt hjemført europamesterskab – karrierens første EM-titel til den formstærke Laser Radial-sejler, der senere i juni fylder 28 år.

Der var således nok at fejre, da Horsens Sejlklub tirsdag aften (4. juni) hyldede klubbens og byens  succesrige Radial-sejler.

Rindom med guldmedaljerne fra EM og fra World Cup Genoa. (Der er to EM-guld, fordi hun både vandt det åbne EM og det rent europæiske EM)

Borgmester: I bidrager som forbilleder

Blandt gæsterne var Horsens borgmester Peter Sørensen (S), der holdt en kort tale, hvor han fremhævede ikke blot Rindom, men også 49erFX’eren fra Horsens med Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby.

“Tak fordi, I gør et stort stykke arbejde for at sælge sporten til unge mennesker. Vi er en talentkommune inden for mange sportsgrene, og her bidrager det at have nogle forbilleder som jer at se op til,” sagde Peter Sørensen, der også roste det store arbejde i kulisserne med Horsens til OL.

“Talentet kan kun udfolde sig, hvis der er nogen, som bakker op. Og her har vi en lang række sponsorer, frivillige og en klub, der arbejder for sagen. Det er vigtigt at huske på en dag som i dag,” fastslog borgmesteren.

Årets Sejlsportspræstation 2018


Dansk Sejlunions direktør, Christian Lerche, talte indledningsvis om Rindoms imponerende seks guldmedaljer vundet siden efteråret 2017.

“Det vidner om en enestående fightervilje, et fantastisk konkurrencegen og et formidabelt fokus på hele tiden af jagte nye mål og nye udfordringer,” fastslog han.

Herefter drejede han sin hyldesttale lidt tilbage i tid – til 2018, hvor Rindom i foråret hentede en suveræn sejr ved Trofeo Princesa Sofia Cup og i august vandt bronze ved VM i Aarhus – Danmarks eneste VM-medalje.

“Min skjulte dagsorden ved at tale om noget andet, end dét vi egentlig er samlet for i dag, er, at vi i dag endelig har en anledning til at uddele prisen for Årets Sejlsportspræstation 2018. Lidt forsinket, men så meget desto mere fortjent,” sagde Christian Lerche og fortsatte:

“Du har en helt enestående base og opbakning her i Horsens – som vi ved, du værdsætter højt – derfor er det også en stor glæde for Dansk Sejlunion og for vores samarbejdspartner Columbus Marine, at vi her i dag kan overrække dig prisen for Årets Sejlsportspræstation 2018. Stort tillykke.”

Sammen med hæderen for Årets Sejlsportspræstation følger to gange 10.000 kr. fra hhv. landsholdspartner Columbus Marine A/S og fra Dansk Sejlunion.

Rindom: Taknemmelig for opbakning 

Til sidst tog hovedpersonen selv ordet: 

“Jeg er vildt taknemmelig for den kæmpe opbakning, der er her i Horsens. Ikke kun nu – opbakningen har været der, siden vi var små. Det er derfor, vi står her i dag, og det er grunden til, at jeg kan levere mine resultater. Det er jeg rørt over, og det gør mig rigtigt glad,” sagde Anne-Marie Rindom til forsamlingen.

Efterfølgende reflekterede hun over det seneste år med VM på hjemmebane, en masse træning og et imponerende 2019-forår:

“Det har først og fremmest været et hårdt år, hvor vi har trænet mere, end vi nogensinde har gjort. Det har nok også været det mest succesrige år i min sejlerkarriere. Dét føles godt at sige…”

“Det har betydet meget, at vi har så godt et Radial-hold. Det er sjovt at være til træning, vi presser hinanden, og det er hårdt arbejde – der er ingen af mine sejre, der er kommet af sig selv. Og jeg føler egentlig, jeg er kommet til et sted i min karriere, hvor det hele er gået op i en højere enhed,” fortalte Anne-Marie Rindom.

Hendes næste store opgave bliver årets VM, der sejles i Japan fra midt i juli.

Kilde: Pressemeddelelse Dansk Sejlunion