Anne-Julie Schütt stopper som 49fx elitesejler

Elitesejler og OL-håbet Anne-Julie Schütt stopper øjeblikkeligt med at sejle på topplan. Hun begrunder det med, at hun ikke kan forene elitesport med familielivet.

Hun takker alle sponsorerne, som har troet på hende i over 10 år gennem blandt andet projektet Horsens til OL. I det følgende sætter hun selv ord på den hårde, men nødvendige beslutning:

Jeg har sejlet 49’erFX siden 2012. Jeg sejlede som gast med min søster Maiken Schütt fra 2012-2016, hvor vi i 2015 vandt bronze ved EM og i 2016 vandt sølv ved VM. Vi kæmpede for at komme til OL i Rio 2016. Det lykkedes ikke, men vi lykkedes med at være med om medaljekampen til flere mesterskaber samt vinde to. Det er vi stolte over.

 

Lige ved og næsten

 

I slutningen af 2016 startede Iben Nielsby og jeg vores samarbejde op, hvor jeg ønskede at skifte rolle fra gast til styrmand. Ved vores første VM i 2017 blev vi nummer 10. Det var en fantastisk start på vores samarbejde. Vi var blandt de bedste 49’erFX sejlere og sluttede som nummer 6 ved VM i 2020. Den sidste dag til VM blev afgørende for, at vi netop blev udtaget til OL i Tokyo 2020. Det var en stor skuffelse for os selv, som tog tid at komme over. Vi havde det hele i vores hænder, og så løb sandet ud mellem fingrene på os.

 

Iben og jeg holdt pause fra 2020 til 2022. I den periode ønskede jeg at stifte familie med min partner. Jeg blev mor i 2021, og i sommeren 2022 var Iben og jeg på vandet igen. Vi ville fortsætte samarbejdet. Vi har været igennem meget sammen og er et stærkt team. Vi ville kæmpe for Danmark ved OL i Paris i 2024. Vi startede ud med at placere os i guldfeltet ved EM i 2022 efter to måneders træning på vandet. Det var en god start med et år til OL-udtagelsen og to år til at ramme vores topniveau.

 

Kommentar fra Horsens til OL

Ærgerligt for Horsens til OL kampagnen og makker Iben Nielsby Christensen, men en klog beslutning af Anne-Julie. Vi ønsker dig det bedste fremover og er sikker på, at vi ser dig på kapsejladsbanen igen.

For Horsens til OL er opgaven nu, at hjælpe Iben Nielsby godt videre med sejlerkarrieren i 49fx. Info følger.