I vinteren 2013/14 mødtes tre ambitiøse besætninger fra Horsens Sejlklub for at sætte fælles kurs mod OL i Rio 2016. De havde ét fælles mål om at repræsentere Danmark ved OL i klasserne; Laser Radial, 49FX og Nacra17. Missionen var at vinde medalje ved de olympiske lege.

Sejlerne valgte at lave en fælles kampagne. De troede på, det gav de bedste muligheder for at generere et godt økonomisk fundament, så de kunne sejle som professionelle på samme niveau som deres danske og udenlandske konkurrenter.

For i Horsens – løfter vi i flok!

Den lokale erhvervsmand Peter Bjerremand tog rollen som holdets manager og ‘kaptajn’. Kampagnen blev støttet bredt af organisationer, fonde og virksomheder i Horsens, som til gengæld blev en del af markedsføringen af ”On Board” Horsens til OL.

Kampagnen har været en stor succes!

Alle besætningerne tog medaljer til VM og EM op til OL 2016.

2 af besætningerne blev udtaget til OL.

1. vandt bronze til Horsens ved OL.

Det gav mod på endnu en kampagne frem mod Tokyo 2020

2 teams var med I kvalifikationen om de danske pladser.

For Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby i 49FX blev det en kamp om den danske plads, som de lige netop tabte til den anden danske besætning, og det var i alle sidste sejlads til VM. Horsens besætninger var med helt fremme i hele stævnet og stod til at vinde OL udtagelsen, men tabte med en enkelt dårlig sejlads.

Anne-Marie Rindom i Laser Radial havde OL Guld som mål, og det lykkedes som bekendt. Fra 2016-2021 med følgende resultater i bagagen:

2017: EM sølv

2018: Bronze VM

2019: VM og EM Guld + kåret som Rolex World Sailor of the Year

2020: EM sølv

2021: OL Guld

Hvem der er med i en ny kampagne frem mod OL 2024 meldes ud inden sommerferien 2022.