Et meget anderledes år

 

Foråret – VM og hjemsendt fra Mallorca

2020 startede godt ud med en god forberedelse mod VM i Melbourne, der samtidig var laser radial sejlernes første OL-udtagelse. Den første del af stævnet gik alt som det skulle og  jeg førte inden finalesejladser. Desværre fik jeg en slem halsbetændelse midt under stævnet, der gjorde at kræfterne ikke var helt optimale og jeg endte på en lidt ærgerlig 4. plads.

Anden og sidste udtagelse skulle have fundet sted på Mallorca i slutning af marts, men pga. covid 19, blev alle sejlere sendt hjem i karantæne.

To uger senere kom den triste nyhed, OL var udsat et år. Tanken om at fortsætte træningen og forberedelserne et år mere bekymrede mig ikke, men der var mange ubesvarede spørgsmål, som gjorde det svært at håndtere i den efterfølgende periode.

Dansk sejlunion besluttede kort efter at vores VM talte som den eneste udtagelse og jeg blev derved udtaget til mit tredje OL. Er meget stolt over at skulle repræsentere Danmark og glæder mig meget til Tokyo næste sommer.

 

Efterår – Kielerwoche og EM i polen

Efter en sommer med masser af træning i Danmark, Tyskland og Sverige begyndte stævnerne så småt igen. Det årlige Kielerwoche som bliver afholdt hvert år og som er et af verdens største sejlsportsbegivenheder blev sejlet i september og i oktober fik Polen lov til at afholde EM for laser joller. I starten af august fik jeg konstateret en diskusprolaps i nakken, der gjorde at træningen blev sat på pause. Heldigvis kom jeg mig hurtigt og jeg kunne deltage i begge stævner.

Jeg sluttede året med sølv til EM efter et stævne hvor jeg havde meget fart i båden og tog de rigtige beslutninger rundt på banen. Det er jeg meget stolt af, taget alt i betragtning. Desværre glippede sidste dagen til stævnet og jeg fik ikke guldet med hjem, men jeg lærer af mine fejl og kommer tilbage stærkere og klogere i sæson 2021.

 

2021

Hen over vinteren 20-21 har vi base på Lanzarote. Forholdene hernede er meget sammenlignelige med forholdene i Tokyo. Store bølger/dønninger og skiftende vind. I december træner vi med sejlerne fra Irland. Bl.a. Annalise Murphy som vandt sølv til OL i Rio. Det er en rigtig god gruppe, så niveauet er højt og vi udvikler os hver dag. Temaet for hele december er læns og balance i bølgerne.

Tidligere år har jeg haft gode erfaringer med at tage til Australien og sejle en del af min vintertræning. Jeg får måske muligheden igen, så det kan være at Lanzarote bliver skiftet ud for en stund. Uanset hvad, forsætter træning hele foråret til vi forhåbentlig kan deltage i det årlige Princess Sofia Cup på Mallorca efterfulgt af World Cup stævne i Hyeres i Frankrig. Derefter er planen at fortsætte forberedelserne i Japan, men hvorvidt det bliver muligt, det ved vi ikke endnu.

 

2020 har været et anderledes og udfordrende år, men jeg er sikker på at alle de erfaringer jeg har gjort mig kun vil gøre mig stærkere og mere forberedt på det helt store mål til næste år. Jeg glæder mig og jeg håber i vil følge med hele vejen.

Samtidig vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige tak for i år og tusind tak for opbakningen.

De bedste julehilsner
Anne-Marie