Tilbageblik på 2020

 

2020 blev for mit vedkommende helt anderledes, end hvad jeg i første omgang havde forestillet mig.

 

Årets start var fyldt med spænding, nervøsitet og action-packed sejlsport. Året startede på en træningslejr i Vilamoura i 49’er FX med tanken på, at der var ét stævne tilbage i OL udtagelsen – VM 2020.

VM 2020 var et fantastisk stævne, det står klart for mig nu. AJ og jeg løftede virkelig hinanden, og gav 100% af alt, hvad vi havde I os, for at vinde udtagelsen. Desværre var det ikke nok, og det har for mig bevirket resten af 2020.

 

Først og fremmest efter udtagelsen ville jeg gerne have fuld fart på, og være med til næste FX stævne med AJ for at færdiggøre sæsonen – men som alle nok ved, blev det aldrig en realitet på grund af vores alles store begrænser dette år.
Det gav mig tid til at lægge hovedet i blød, og først her begyndte jeg rigtig at bearbejde det faktum at vi ikke skulle repræsentere Horsens til OL.  Det tager stadig tid at bearbejde alle de følelser jeg har omkring det og sejlsport. Det er heldigvis gået op for mig, at det er mig uundværligt.

 

Nye udfordringer

 

Jeg søgte nye udfordringer i sejlsporten og begyndte et projekt med tre andre unge sejlere. Målet var at sejle Youth Americas Cup – en liga som er uden for den olympiske sejlsports rammer. Det er  nogle store monohull foilende både for 4 personer. Stævnet skulle være startet i november, men vi måtte desværre droppe projektet, da Youth Americas Cup valgte at aflyse stævnet grundet pandemien.

Siden september brugt det fleste af mine sejltimer på at ”sejle for sjov”, og sejle en masse forskellige både og joller, med forskellige personer. Det gør jeg stadig og er spændt på hvad vinteren og foråret kommer til at byde på 

 

I september begyndte jeg at læse medicin med industriel specialisering. Det er jeg rigtig glad for, det er et superspændende og nørdet studie, som mange timer er gået med siden. Der går dog ikke én dag, hvor jeg ikke drømmer om at være på vandet. Jeg håber ikke, at der går længe før jeg kan gå ned i tid på studiet, realisere daglige timer på vandet igen og mærke spænding, nervøsitet og nyde de intense øjeblikke.

 

God jul og godt nytår

/Iben

Youth America Cup båden – ærgerlig aflysning

Træning i den foilende WRSZP jolle