Aldrig været mere motiveret

Hjemme i Danmark efter 4 måneder i udlandet. Januar og februar blev tilbragt i Vilamoura i Sydportugal. I marts var vi på Mallorca og i april i Hyères i Frankrig. Og nu i maj er vi så hjemme igen i Danmark. Vi nyder den danske sommer, hvor den bedste sport at dyrke lige nu må være sejlsport. Vejret er jo helt crazy godt til vores sport. Det skal vi se, om vi kan huske, når det regner og er koldt på andre tider af året.

Vores fokus lige nu er tosidet. Vi går både i skole og sejler. Iben bliver student til sommer (slutningen af juni), og Anne-Julie er så småt i gang med sin bachelor-opgave, der dog først rigtig bliver fokuseret på efter VM til august. Det betyder meget for os at have skole ved siden af sejlsport for på den måde at blive dygtige til andet end sejlsport og møde mennesker uden for havnens areal. Det giver et perspektiv på vores tilværelse. Det er sundt og givtigt. Men samtidig elsker vi miljøet på havnen og at fordybe os fuldt og helt i vores proces om at blive de bedste 49’erFX-sejlere. Vi glæder os derfor begge to til at have juli fri fra skole. Det giver os en måneds forberedelse til VM, hvor der kun er et fokus – sejlsport. Hver ting til sin tid.

Verdensmesterskaberne starter for os den 4. august. Vi skal sejle fra Aarhus havn. Vi glæder os helt vildt meget til VM, hvor Danmark sammen skal kæmpe for at udtage så mange klasser som muligt til OL i Tokyo 2020. VM er nemlig nationskvalifikationsudtagelse. Vi kan godt lide at sejle stævner, hvor der er meget på spil. Det er det, der er det allersjoveste ved at dyrke elitesport. Og meget på spil må vi sige, der er til VM i år.

Forud for VM har vi planlagt at deltage ved Europamesterskaberne i Gdynia i Polen, der ligger fra 8. til 13. juli. Vi er meget motiveret for at træne, simpelthen fordi vi glæder os så meget, til alle de store begivenheder sommeren bringer både på skolefronten og sejlsportsfronten. Det er bare om at bruge den motivation, så vi kan blive endnu bedre!

/Team Iben & AJ