Kæmpe triumf for Anne-Marie Rindom

Horsenstil OL sejrer for andet år i træk ved Trofeo Princesa Sofia Cup på Mallorca. Anne-Marie Rindom vinder dermed sin 8. guldmedalje ved et topstævne!

Selv om en virus var tæt på at vælte Anne-Marie Rindom om kuld, så lykkedes det til sidst den danske Laser Radial-sejler at holde konkurrenterne bag sig – og for andet år i træk vinde guld ved det stærkt besatte Trofeo Princesa Sofia på Mallorca.

“Jeg er super glad. Det har været nogle hårde dage, hvor jeg har tabt mig fire kg. siden onsdag, og det har været lige på grænsen, om jeg kunne gennemføre. Medal Race er heldigvis kun 20 minutter, og jeg tænkte, at nu må jeg bare tage mig sammen og give alt, hvad jeg har,” fortæller Rindom, der sluttede på tredjepladsen i finalesejladsen – nok til at forsvare den samlede føring, som hun har haft gennem hele stævnet.

Vinderinterview med Rindom – video; Søren Wiegand Kristensen

Alt var ellers ved at gå galt i Medal Race. Rindom rørte mærket ved startlinjen og måtte snurre 360 grader, før hun som sidste båd kom ud på første opkryds.

“Jeg gik modsat de fleste og ramte heldigvis nogle gode tryk og var treer allerede ved topmærket,” fortæller hun om forløbet af sejladsen, der blev afviklet under krævende forhold med 10-12 sekundmeter vind og 2-3 meter høje bølger ud for Palma.

Sejren var Rindoms ottende guldmedalje ved et topstævne, og hun cementerer dermed sin position som dette årtis mest vindende danske sejler i OL-klasserne.

Næste store opgave, er World Cup stævne i Genova, som starter mandag den 15. april og herefter venter, er EM i maj og senere VM i juli.

(Kilde: Sejlsport.dk)