Iben og Anne-Julie – 49fxTeamet:

 

Vi har et procesfokuseret samarbejde, hvor vi lægger vægt på at evaluere de detaljer, vi fokuserer på i vores træning så præcist som muligt. Samtidig handler det for os om at bevare et overblik over hvilke frugter, der er de lavest hængende. Sejlsport indeholder mange elementer, og det hele kan ikke forbedres på én gang. Vores filosofi er, at sejlsport nok aldrig kan gøres perfekt, men det kan til gengæld gøres rigtig godt på alle parametre. Det er en kunst at acceptere det uperfekte som elitesejler.

Værdisæt i Team Iben & AJ

Vi startede vores samarbejde i 2016 og har haft ufatteligt mange timer sammen siden da. I vores team er det vigtigt at forstå hinanden både på vand og land, grundet at vi bruger mange sjove, hårde og svedige timer sammen. Gennem vores proces har vi haft flere værdier, som har hjulpet os og vi har penslet nogle af de vigtigste ud for vores holdtilgang:

Loyalitet og troværdighed

Disse to værdier hænger sammen i en form for tavshedspligt i vores samarbejde. Troværdighed betyder, at vi vil tro os til hinanden med f.eks. personlige ting. Loyalitet er en dyd omkring, at være tro mod hinanden i samarbejdet i medgang og modgang. Kombinationen af loyalitet og troværdighed tror vi på giver den bedste frihed til at kunne navigere på bedste vis både fysisk og mentalt.

 Den ”kloge”

Denne værdi omhandler prioriteringen af, hvornår det er det kloge at sejle med lav eller høj risiko.

Herunder har vi citatet “When in doubt leave it out”, hvilket betyder, at hvis vi er i tvivl omkring, hvad vi skal gøre i en taktisk eller strategisk situation på vandet, skal vi ofte fortsætte og tro på at den plan vi har lagt, er den rigtige, og derfor skal vi følge den.

 Ansvarsfragivelse

Dette betyder, at vi vil tro på, at den anden kan udføre en given opgave godt, og at vi ikke skal have dårlig samvittighed over ikke at hjælpe. Samtidig betyder det at vi ser professionelt på arbejdsfordelingen, og stoler på at den enkelte tager ansvar for sin rolle egen rolle, fragiver ansvar, hvis det er det bedste for bådfarten eller den taktiske situation. Det er i vores øjne naivt at tro på, at man kan klare det hele selv ombord. Derfor er det på vores båd med til at skabe en positiv team-følelse, når der bliver bedt om hjælp, fordi vi i det moment føler at vi er sammen om at gøre det bedst muligt, lige nu og her.

Resultater


2017

EM: 41

VM: 10
2018
EM: 13 (11. europæer)
VM: 16
2019
World Cup Miami i januar: 4
EM: 9 (7. europæer)
Kieler Woche i juni: bronze
World Cup Enoshima i august: 5
VM i Auckland 11
 
2020
VM Melbourne 6 (1 plads fra OL deltagelse)
 
2021
Pause
 
2022
EM Aarhus nr. 25