God gang i forberedelserne til OL

I denne uge er der under 2 måneder til de første sejladser om OL medaljerne.

Der er ikke flere store stævner, som kan vise formen for vores 2 kvalificerede sejlere, Anne-Marie Rindom i ILCA 6 og Johan Schubert i ILCA 7.

Det er dog fuld gang i de sidste forberedelser. Det foregår sammen med træningsgrupperne i Danmark, Sverige og selvfølgelig i OL farvandet ud fra Marseilles.

Her er de sidste opdateringer fra Johan og Anne-Marie:

Johan Schubert beretning fra Marseilles

Selvom der stadig er lidt tid til OL og vi kun er hernede for at træne og sejle træningsstævne for nu, er det ikke desto mindre mega fedt endelig at være tilbage på det vand, der skal sejles olympisk sejlsport på til sommer.

Sejlforholdene er super med god adspredelse i vindstyrke og retning kombineret med høj sol og varme (dog ikke lige så varmt som i DK)

Træningen går strålende, det er dejligt endelig at kunne få ro til at prøve nogle ting af og arbejde med noget af det, der har manglet de sidste par måneder.

Træningsstævne med mange OL sejlere

Størstedelen af de udtagede OL-sejlere stillede til start i et lille træningsstævne

Første dag til træningsstævnet viste sig svær. En altoverskyggende venstreside og fralandsvind var en svær kombination, særligt for en Horsenssejler, der godt kan lide at vende på skift og vindpust.

Men, som så ofte før, er det sindssygt fedt at konkurrere tæt med de bedste i verden, særligt på det olympiske vand!

De tre dage bød på vidt forskellige forhold, der hver kom med sine udfordringer. Udfordringer jeg dog lærer en masse af og adapterer til som kapsejladserne udfolder sig, så det er super fedt.

Selvom jeg på ingen måde sejler perfekt og bestemt har, et par ting der skal tunes ind, er jeg rigtig godt tilfreds med at få tunet ind med forholdene og det stærke felt, og samtidig få bekræftet at noget af det vi arbejder på går det rigtige vej.

Med gode comebacks og god fart på læns slutter jeg samlet 13 ud af 42 til stævnet.

Vi har fortsat et par træningsdage med høj sol og blæs inden turen går hjem til Danmark

Tusind tak til mine sponsorer som gør det muligt

Læs også ny artikel fra Bådmagasinet

Lille update fra Anne-Marie Rindom

En lille update her fra Marseille. OL-forberedelser er godt i gang og hele maj trænede vi i Marseille, hvor OL skal foregå, opg i denne uge er vi tilbage i Marseilles efter et kort ophold i Danmark.

Vi skal lære forholdene at kende og derfor træner vi og sejler tre stævner her inden OL. Vi har de sidste to år været i Marseille flere gange, men nu er det alvor og det er spændende.

Jeg (Anne-Marie) har kæmpet med en overbelastning af håndleddet og er stille og rolig på vej tilbage. Heldigvis får jeg en masse hjælp, så det går den rigtige vej og jeg kunne sejle igen efter et par ugers pause.

Juni og juli træningen foregår i Marseilles, Aarhus, Ystad og så skal der sejles et lille træningsstævne i Travemünde. Min faste og primære træningsmakker Anne Munch er med i min gruppe sammen med dygtige sejlere fra USA, Tyrkiet og Irland, som også bliver konkurrenter ved OL.

Ligesom hos mændene, er der er stort felt af OL deltagere, når vi sejler træningsstævne i Marseilles.

Horsens til OL til Marseilles

I skrivende stund er vi mere en 30 fra Horsens, som tager til Marseilles for at heppe på vores sejlere. Jeg hører gerne fra supportere, som ikke har meldt ind, at de er i Marseilles.